U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

10-01-2023
Kennisavond Kwalituur Paardenvoeding te Waalwijk: Hulpteugels

 

17-12-2022
PAARDologie, wat beweegt mijn paard? te Poppel
Stretchen en core
stability

Tapen stand correcties veulens

 

Tijdens de eerste 6 maanden na geboorte is het nog mogelijk om de stand van de beentjes van een veulentje te beïnvloeden aangezien de groeischijven in de beentjes dan nog niet dicht zijn. Door het plaatsen van een rekbare tape kan de stand gecorrigeerd worden. Samenwerking met de smid is in dit proces van groot belang alsmede het management.

 

Hoe eerder gestart wordt met een dergelijk traject, hoe groter de kans op goede resultaten. Een tape-traject voor veulentjes bestaat uit minimaal 3 maal tapen, in de meeste gevallen zijn tussen de 3 en 6 keer tapen nodig voor een gewenst resultaat.

  

Equibody stelt geen diagnose en een tape-traject is in geen geval vervanging van veterinaire zorg!

 

 

Equibody Veulen afwijkende beenstand tapen correctie benen x benen o benen bokvoet valgus varusEquibody Veulen afwijkende beenstand tapen correctie benen x benen o benen bokvoet valgus varus

Veulen afwijkende beenstand tapen correctie benen x benen o benen bokvoet valgus varusVeulen afwijkende beenstand tapen correctie benen x benen o benen bokvoet valgus varus