U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Behandeltechnieken

Jack Meagher Therapy (JMT)

De Jack Meagher Therapie is de enige wetenschappelijk bewezen massagetherapie voor paarden! De resultaten zijn niet te vergelijken met die van andere massagemethoden voor paarden.

Het verschil wordt gemaakt door de accuraatheid en de diepte van de inwerking. Door op zeer specifieke plaatsen diepe druk uit te oefenen wordt er gezorgd voor directe ontspanning van de spier.

Ook spierproblemen die al jaren aanwezig zijn kunnen, met een aantal behandelingen, goed opgelost worden. 

Functional Equine Tapen

Zoals sportmassage vanuit humane toepassing is overgewaaid naar de hippische sport, zo ook medical taping.

Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename óf juist afname te realiseren. De tape kan ook gebruikt worden voor houdingcorrectie (chaintapen), zwellingsreductie (lymfetapen), pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens. 

Door tape, met een zelfde rekbaarheid als de huid, op verschillende manieren toe te passen kunnen de bovengenoemde problemen behandeld worden. Na aanbrengen tilt de tape bij iedere beweging de haren en huis als het ware een beetje op, hierdoor verbeterd de circulatie, kan spierspanning worden weg genomen of worden opgewekt.

Daarnaast heeft het een proprioceptische werking (er gaat aandacht naar de betreffende plek) waardoor het gebruikt kan worden om bepaalde bewegingen uit te lokken, “te triggeren”. 

         

Dry Needling

Door kleine acupunctuurnaaldjes in zogenaamde trigger points te plaatsen‚ ‘ontlaad” de betreffende spier, resulterend in verlichting van pijn en herstel in normale functionaliteit. Hierdoor kan de spier weer ontspannen en zal bewegen makkelijker worden.

De triggerpoints worden gevonden door middel van palpatie. De punten kunnen zich overal in een spier bevinden, het effect van een triggerpoint kan zich echter wel elders in het lichaam manifesteren/uiten, dit wordt "referred pain" genoemd. 


Myofascia Release (MFR)

Hierbij ligt de focus op langdurige zachte stretches van het fascia. Fascia is het bindweefsel dat alles in het lichaam omhult en met elkaar verbindt. Restricties in het fascia kunnen zorgen voor pijn en dysfunctie door het hele lichaam, zelfs op plaatsen die niet in verbinding “lijken” te staan met het initiële probleem.


Stretching

Nadat de spieren door middel van JMT of MFR zijn behandeld, wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van een aanvullende stretch techniek. 

Door een spier, zonder weerstand, gedurende een bepaalde periode "op rek" te brengen ontspant deze volledig. Tevens bevorderd ook deze techniek wederom de circulatie in dat gebied en is het mogelijk het spiergeheugen te resetten.