U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Behandeling

Plannen

Indien een paard actief in de wedstrijdsport gebruikt wordt, is het aan te raden niet vlak voor een wedstrijd een behandeling in te plannen.

Vooral als blijkt dat een paard een aantal restricties blijkt te hebben, is de kans groot dat hij/zij even tijd nodig heeft om na de behandeling weer de juiste balans te vinden. Niet handig als dit "herbalanceren" tijdens een wedstrijd gebeurd natuurlijk.


Aanleveren

Bij aanvang afspraak/behandeling is het prettig dat het paard reeds op stal staat. Het kost te veel tijd als
het paard dan nog uit de wei gehaald moet worden.

Zorg dat het paard bij aanvang afspraak/behandeling schoon en droog is en gebruik geen (glans)spray.


Na de behandeling

Binnen twee uur na de behandeling is het de bedoeling (enkele uitzonderingen daar gelaten) dat het paard beweegt. Vaak kan dit onder het zadel, anders aan de longe. Dit bewegen is noodzakelijk om het spiergeheugen te resetten en de lymfeafvoer te stimuleren aangezien deze grotendeels werkt onder invloed van de spierpomp.

Tape

Indien er tape gebruikt is zal deze, afhankelijk van verschillende omstandigheden, enkele dagen blijven zitten. Op het moment dat de uiteinden los laten kunnen deze afgeknipt worden. Indien ze na een aantal dagen verwijderd dienen te worden doe je dat door de tape "op te rollen" met de richting van de haren mee terwijl je de huid een beetje strak houdt.


Frequentie

Indien een spierprobleem al geruime tijd aanwezig is, zal een aantal behandelingen kort na elkaar nodig zijn om het probleem te verhelpen, denk hierbij aan 3 keer binnen een maand.

Indien nodig wordt door verwezen naar een dierenarts of andere therapeut.

Voor een "gezond" paard wordt aangeraden 3 à 4 keer per jaar een behandeling te plannen. Kleine dingen kunnen worden aangepakt voordat het een probleem wordt. Daarnaast zijn paarden meesters in het compenseren en zal het, in sommige gevallen, lang duren voordat zij een probleem laten zien.