U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Juli 2020
MLD Therapeut niveau 4 behaald te Beemte Broekland bij De Blauwe Hengst

Mei 2019
- Orthomoleculaire Basis Opleiding te Balk bij De Blauwe Hengst

Juni 2018
- Myofascia Release - Putting the pieces together te Whritle Engeland bij Equinenergy

Oktober 2016
- Certificaat
Dry Needling: treatment of myofascial pain in horses behaald te Vrouwen-polder bij Eqix Education

September 2015 
- Certificaat Jack Meagher Methode behaald te Amsterdam bij Happy Athlete

Silvia Jansen

Op het moment dat mijn eigen paard kreupel liep door stijfheid, besloot ik het dier te laten behandelen door een masseur ... het resultaat was verbluffend!

Equinenergy

Omdat het overduidelijk was dat mijn paard veel baat had bij de behandeling, was de beslissing om zelf paarden te gaan helpen snel genomen. Helaas waren er in Nederland op dat moment niet veel mogelijkheden om het masseren van paarden onder de knie te krijgen. In Engeland bleek wel een goede uitgebreide opleiding tot Equine Body Worker te zijn bij Equinenergy (www.equinenergy.com).

Dit zijn zeer intensieve cursussen waar o.a. het skelet en de spieren van het paard uitgebreid behandeld worden zodat duidelijk is hoe het paardenlichaam in elkaar zit en wat de functies van de verschillende spieren zijn.

Na de basiscursus met positief resultaat te hebben afgerond, ben ik nog verschillende keren naar Engeland terug geweest om verschillende vervolg/verdiepings-cursussen te volgen om mijn kennis te verbreden (zie Opleidingen).

Happy Athlete

Om betere resultaten te kunnen bereiken, is bijscholing en verdieping belangrijk. In mei 2014 ben ik daarom begonnen aan de cursus Jack Meagher Therapie bij Happy Athlete te Amsterdam (www.happy-athlete.nl). Dit overigens na het behalen van een diploma Humane Sportmassage, dit was een toelatingseis bij Happy Athlete. Het certificaat voor de Jack Meagher Therapie heb ik in September 2015 mogen ontvangen.

De Blauwe Hengst

Nadat ikzelf, na een ongeval, in contact kwam met manuele lymfedrainage en daar goede resultaten in zag en er vervolgens achter kwam dat dit ook bij paarden toepasbaar was, twijfelde ik geen moment en ben de opleiding gestart bij Natasha Bos bij De Blauwe Hengst (www.blauwehengst.nl). Ondertussen zijn alle onderdelen doorlopen en ben ik Niveau 4 MLD Therapeut. Waar sportmassage voornamelijk preventief werkt, is lymfedrainage preventief én curatief inzetbaar bij verschillende (acute) aandoeningen. Hierbij werkt ik samen met de behandelend dierenarts en wordt ook naar de voeding gekeken.

Potter

Op dit moment is Potter nog steeds actief in de dressuurring in de klasse ZZ-L. Hij heeft veel baat bij de massage behandelingen, zeker nu het verzamelde werk aan bod komt en hij vindt het gewoon lekker!