U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

10-01-2023
Kennisavond Kwalituur Paardenvoeding te Waalwijk: Hulpteugels

 

17-12-2022
PAARDologie, wat beweegt mijn paard? te Poppel
Stretchen en core
stability

Behandeltechnieken
 

Manuele Lymfedrainage (MLD)

MLD is een speciale subtiele massagetechniek die direct op het lymfesysteem werkt door de huid te liften. Het liften van de huid zorgt direct onder de huid voor een drukverschil en dit drukverschil zal zorgen voor activatie van de lymfestroom, deze zal van een gebied met hogere druk stromen richting een gebied met lagere druk.

Deze manier van masseren wordt als erg prettig ervaren en heeft tevens direct invloed op meerdere orgaansystemen in het lichaam. 

 

Lymfetaping

Na de manuele behandeling kan gebruikt gemaakt worden van tape om het effect van de behandeling langer door te laten werken.

Er wordt gebruikt gemaakt van dezelfde tape als bij het tapen van spieren, de tape wordt nu echter in smalle stroken geknipt of in inktvis-vorm. 

De tape kan geplakt worden zoals afgebeeld maar met losse stroken naast elkaar of in een rastervorm. De bewegingen van het paard zorgen ervoor dat de tape de huid als het ware lift, onderhuids ontstaan er drukverschillen en deze drukverschillen stimuleren de lymfestroom.

Ook deze tape blijft normaliter enkele dagen zitten waardoor dus langdurige stimulatie plaats vindt.

 Equibody Manuele lymfedrainage paard MLD paarden lymfetapen einschuss hoefbevangenheidEquibody Manuele lymfedrainage paard MLD paarden lymfetapen einschuss hoefbevangenheid

 

Lymfetaping is een prachtige aanvulling na behandelingen van Einschuss, hoefbevangenheid, oedeem, stalbenen, e.d.