Oktober 2016
- Certificaat
Dry Needling: treatment of myofascial pain in horses behaald 

te Vrouwenpolder bij Eqix Education

April 2016

- Certificaat Functional Equine Tapen behaald

te Westmalle bij Massage Hippique

Maart 2016

- Medische Basiskennis en Shiatsu voor paarden (partieel)

te Nieuw Wehl bij HSA

September 2015 

- Certificaat Jack Meagher Methode behaald

te Amsterdam bij Happy Athlete

Silvia Jansen

Op het moment dat mijn eigen paard kreupel liep door stijfheid, besloot ik het dier te laten behandelen door een masseur ... het resultaat was verbluffend!

Equinenergy

Omdat het overduidelijk was dat mijn paard veel baat had bij de behandeling, was de beslissing om zelf paarden te gaan helpen snel genomen. Helaas waren er in Nederland op dat moment niet veel mogelijkheden om het masseren van paarden onder de knie te krijgen. In Engeland bleek wel een goede uitgebreide opleiding tot Equine Body Worker te zijn bij Equinenergy (www.equinenergy.com).

Dit zijn zeer intensieve cursussen waar o.a. het skelet en de spieren van het paard uitgebreid behandeld worden zodat duidelijk is hoe het paardenlichaam in elkaar zit en wat de functies van de verschillende spieren zijn.

Na de basiscursus met positief resultaat te hebben afgerond, ben ik nog verschillende keren naar Engeland terug geweest om verschillende vervolg/verdiepings-cursussen te volgen om mijn kennis te verbreden (zie Opleidingen).

Happy Athlete

Om betere resultaten te kunnen bereiken, is bijscholing en verdieping belangrijk. In mei 2014 ben ik daarom begonnen aan de cursus Jack Meagher Therapie bij Happy Athlete te Amsterdam (www.happy-athlete.nl). Dit overigens na het behalen van een diploma Humane Sportmassage, dit was een toelatingseis bij Happy Athlete. Het certificaat voor de Jack Meagher Therapie heb ik in September 2015 mogen ontvangen.

Potter

Op dit moment is Potter nog steeds actief in de dressuurring in de klasse ZZ-L. Hij heeft veel baat bij de massage behandelingen, zeker nu het verzamelde werk aan bod komt en hij vindt het gewoon lekker!